Újabb lépés a hatékony hulladék­gazdálkodás érdekében

2022. május 13., 18:35 , 1107. szám

Viktor Bucsinszkij, a Színes Tartályok („Кольорові Баки”) környezetvédő és társadalmi szervezet beregszászi telephelyének alapítója és elnöke nemrég nagyszerű hírt közölt a lapunkkal:

– Végre bejelenthetem azt a nagyszerű hírt, melyhez egy régóta várt – két éve – nemzetközi projekt részeként jutott el a Színes Tartályok társadalmi mozgalom.

Sikerült megvásárolnunk azt a Steinbock Boss NH–20 típusú targoncát, amely a további munkákhoz nélkülözhetetlenné vált.

 Számunkra ez nagyon sokat jelent, hiszen így 200–300 kilogramm hulladékot és másodnyersanyagot sokkal gyorsabban és hatékonyabban továbbküldhetünk a feldolgozóüzemekbe.

 Ezáltal tisztábban tudjuk tartani saját és nemzetközi folyóinkat, védeni erdőinket és környezetünket, mely projektet a Színes Tartályok mozgalom a Pet Kupa és a Diageo nemzetközi szervezetekkel közösen valósítja meg a CallAction közös nemzetközi projekt keretében. A program fő célja a kárpátaljai régió szilárd hulladékoktól való megtisztítása.

Viktor Bucsinszkij lapunknak azt is elmondta, hogy a fentebb említett közös munka keretein belül a következő hónapban egy présgépet is szeretnének vásárolni, amely szintén felgyorsítja a begyűjtött hulladék feldolgozását. Ezenkívül rendbe hozzák a gyűjtőhely területét, tervezik az 500 négyzetméteres hangár betonnal való burkolását. Továbbá ebben az évben szeretnének további két kisebb színes „tartályszigetet” kialakítani Beregszász különböző pontjain, valamint a mozgalom információs platformjának a terjesztését és népszerűsítését.      

Dankai Péter