Jótékonysági lovaglás Visken

2022. május 18., 16:40 , 1108. szám

A Visk Jótékonysági Alapítvány felajánlásával immáron második alkalommal szerveztek lovaglást a Viskre érkező menekült gyermekek számára. A lovaglás során a gyerekeket a sajáni Adrenalin lovardába vitték el.

A program kivitelezésében a helyi önkormányzat munkatársai is részt vettek. A gyerekek számára nagy meglepetés volt a lovakkal való találkozás. A lovardában nemcsak a lovakkal ismerkedhettek meg a gyerekek, hanem több háziasított állattal is.

Havasi Orsolya, a Visk Jótékonysági Alapítvány munkatársa elmondta: „Fontosnak tartottuk, hogy mi is segítsük valamilyen módon a menekülteken. Láttuk, hogy az ide érkező gyerekek sok esetben félénkek, szomorúak, ezért szerettünk volna segíteni abban, hogy azokat a szörnyűségeket, amelyeket át kellett élniük, valahogyan feledtessük velük. A lovasterápia pedig világszerte ismert módszer, így arra gondoltunk, hogy a lovaglás, illetve a lovakkal együtt töltött idő segíthet a gyerekek számára elvonatkoztatni a negatív élményektől.”

Az alapítvány már nem első alkalommal szervezett lovaglási lehetőséget a menekültszállón lakó gyerekek számára. A programon részt vevők elmondták, hogy nagyon élvezték a lovakkal való találkozást, hisz volt, aki most látott élőben először lovat.

EV