Medvedcsuk letartóztatásban marad

2022. május 21., 10:29

A Lvivi Fellebbviteli Bíróság megvizsgálta az ügyvédek Viktor Medvedcsuk ügyében benyújtott fellebbezését Lviv Licsakiv Kerületi Bírósága vizsgálóbírójának 2022. április 16-án kelt, fogva tartást elrendelő határozata ellen – jelentette a korrespondent.net a bíróság Facebook-oldala nyomán. A fellebbviteli bíróság helybenhagyta a hazaárulással gyanúsított Medvedcsukkal szemben elrendelt megelőző intézkedést.

Az ügyirat szerint a politikust Ukrajna Büntető törvénykönyve 28. cikkelyének 2. pontja, 111. cikkelyének 1. pontja és 258-3-as cikkelyének 1. pontja szerinti bűncselekmények személyek egy csoportjának előzetes összeesküvése alapján, szervezett csoport vagy bűnszervezet általi elkövetésével gyanúsítják.

A Lvivi Fellebbviteli Bíróság Büntetőperes Bírósági Kollégiumának bírói tanácsa egyetértett az első fokú bíróság döntésével, a fellebbezésnek nem adott helyt, a határozatot pedig változatlanul hagyta.

A korrespondent.net emlékeztet, április 12-én jelentették be, hogy az SZBU őrizetbe vette Medvedcsukot, aki megpróbált külföldre szökni. Később Lviv Licsakiv Kerületi Bírósága Viktor Medvedcsukkal, a betiltott OPZZS párt parlamenti képviselőjével szemben megelőző intézkedésként óvadék nélküli fogva tartást rendelt el.

(korrespondent.net)