Kirilenko: Az orosz csapatok elfoglalták Liman várost Donbászon

2022. május 27., 14:32

Az orosz csapatok elfoglalták a Donyeck megyei Liman város nagy részét, az ukrán erők megerősített állásokba vonultak vissza – közölte Pavel Kirilenko, a Donyeck Megyei Katonai Adminisztráció vezetője pénteken egy televíziós interjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Kirilenko a Hromadszke televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy Liman nagy részét nem az ukrán hadsereg ellenőrzi. „Ugyanúgy, mint Szvitlodarszk esetében, az ukrán fegyveres erők csapatai átcsoportosítást hajtottak végre, hogy megerősített állásokba vonuljanak. Az ellenség most a Szvitlodarszki kistérség területén van” – emlékeztetett.

A megyevezető azt is elmondta, hogy az ukrán csapatok továbbra is a limáni terepszakaszon maradnak. Mint jelezte, az ellenség folytatja a tüzérségi támadást a teljes arcvonal hosszában a donyecki térségben, tűz alatt van Bahmut, Pokrovszk és Kramatorszk.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy csütörtökön az ellenség behatolt Limanba, és orosz zászlót tűzött ki a városi tanács épületére. Az ukrán fél tegnap még nem erősítette meg a város elfoglalásáról szóló információkat.

 

(vb/karpat.in.ua)