A védelmi miniszter támogatta a fegyverforgalom legalizálását

2022. május 27., 10:27

Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja jelentősen „liberalizálta” a fegyverhez jutás folyamatát, de itt az ideje legalizálni. Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter állást foglalt egy olyan törvény elfogadása mellett, amely legalizálná a lőfegyverek forgalmát a lakosság körében – jelentette a korrespondent.net.

Reznyikov elmondása szerint már az általános orosz invázió előtt is több millió fegyver volt forgalomban, köztük be nem jelentett fegyverek is.

„Amikor az orosz megszállók betörtek Ukrajnába, állampolgáraink tízezrei, hangsúlyozom, tízezrek kaptak automata fegyvert, hogy a legliberálisabb stílusban megvédjék otthonaikat... Úgy gondolom, hogy Ukrajnának nemcsak a fegyverforgalom liberalizálására, hanem legalizálására is szüksége van. Rendezésre, a fegyverekhez való biztonságos és felelősségteljes hozzáállás kultúrájának kialakítására” – jelezte a miniszter.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a Gyija alkalmazásban szavazást indítottak a lőfegyverviselésről.

A polgári lakosság önvédelmi célú lőfegyverviselését szabályozó törvényjavaslatot a parlament február 23-án első olvasatban már elfogadta.

(korrespondent.net/Kárpátalja)