Védelmi Minisztérium: A Donyec-medencei helyzet nehéz, de ellenőrzött

2022. május 28., 10:29

Az orosz csapatok heves tűz alatt tartják a frontvonalat Luhanszk és Donyeck megyékben, a helyzet továbbra is nehéz, de ellenőrzött – közölte pénteki összegző sajtótájékoztatóján Olekszandr Motuzjanik, a Védelmi Minisztérium szóvivője, akit az Ukrinform hírügynökség idéz.

„Az Oroszországi Föderáció megszálló erői heves tűz alatt tartják a frontvonalat és csapataink védelmének mélyét Luhanszk és Donyeck megyékben. A helyzet továbbra is nehéz, de az Ukrán Fegyveres Erők irányításuk alatt tartják, és tudnak az ellenség terveiről. Az ellenség Liman, Szeverodonyeck, Bahmut, Kurahiv és Avgyijivka irányában aktivizálódott. A fő cél bekeríteni csapatainkat Liszicsanszk és Szeverodonyeck térségében és elérni Luhanszk megye közigazgatási határát” – jelezte Motuzjanik.

Elmondása szerint az ukrán csapatok Szlovjanszk térségében feltartóztatják egy erős ellenséges csoport támadását. Az ellenség igyekszik átcsoportosítani erőit, és fokozni az offenzívát Izjum–Barvinkove és Izjum–Szlovjanszk irányokban.

„Liman irányában az ukrán védők ellenállnak az ellenség kísérleteinek, hogy csapatainkat kiűzzék Liman északnyugati és délkeleti részéből, és kibontakoztassák az offenzívát Szlovjanszk ellen” – közölte egyebek mellett a védelmi minisztérium szóvivője.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)