Verescsuk felhívással fordult a megszállt régiók lakóihoz

2022. május 30., 11:50

Az ideiglenesen megszállt területek lakói nem maradhatnak az Oroszországi Föderáció fennhatósága alatt álló településeken és nem vehetik fel az orosz állampolgárságot – közölte Telegram-csatornáján Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszter, akit a korrespondent.net idéz.

Azt tanácsolta az Ukrajna megszállt területein lakóknak, hogy a lehető leghamarabb költözzenek az ukrán kormány által ellenőrzött területekre, biztonságba.

„Költözzenek az ellenőrzött területre. Tudom, hogy nem könnyű, de találják meg az utakat és lehetőségeket. Mert végül is az önök biztonságáról, valamint az önök és gyermekeik sorsáról van szó” – írta Verescsuk.

Külön felszólította a megszállt területek lakóit, hogy ne vegyék fel az orosz állampolgárságot. A miniszterelnök-helyettes szerint később az orosz útlevél „több problémát fog okozni, mint hasznot”.

Verescsuk kifejtette, hogy a háború valószínűleg hosszú lesz, de biztosított, hogy az ukrán hatalom nem adja fel területeit.

(korrespondent.net/Kárpátalja)