MCC Kárpátalja: Tanulmányi hétvége egy végzős szemével

Olvasói levél

2022. május 31., 13:15 , 1110. szám

Minden ember életében vannak olyan pillanatok, amelyek meghatározzák az egész jövőjét. Milyen jó is lenne, ha egy-egy döntés pillanatában már látnánk is annak eredményét. De ez sajnos nem így van. Vállalnunk kell a rizikót és remélni végtelen hittel.

Négy évvel ezelőtt remegő lábakkal léptem át az MCC Beregszászi Képzési Központjának ajtaját és minden telefonhívásnál nagyot dobbant a szívem, hogy hátha a felvételi pozitív eredménye miatt hívnak. Végül elérkezett ez a várva várt pillanat. Kezdetét vette a nagy kaland, aminek az elmúlt négy éve úgy suhant át a mindennapjaimon, hogy észre sem vettem, és végzőssé cseperedtem. A kurzusok, FIT-es hétköznapok nagyban elősegítették fejlődésemet a tudományok világában, de valahogy mégis többet kaptam, mint tudást! Egy igazi családot!

Ritka megpróbáltatásokkal tarkított hétköznapokat élünk. Próbára tett minket a Covid-világjárvány, most pedig egy háború nehézségeivel kell szembenéznünk. Gyorsan reagálva a kialakult helyzetre, az online térben folytattuk tanulmányainkat. Vezetőnk, Dobsa Beáta és csapata, mindent megtett annak érdekében, hogy ez a kis család ne szakadjon szét, közösségünk együtt maradjon, és tovább folytathassuk közös kis utunkat a tudományok útján.

Azt már első perctől tudjuk, hogy az MCC Kárpátalja vezetője rendíthetetlen és nem ismer lehetetlent, ha a gyerekeiről van szó, így most is megtalálta annak módját, hogy tehetséggondozásunk tovább folytatódhasson személyes, jelenléti formában.

Bázisunkat néhány napra a Debrecen városában található MCC Központba helyeztük át, így a hétvégén számos csodás kalandban volt részünk. A tanulás mellett volt lehetőségünk még jobban megismerni egymást, kiszakadni a jelenlegi nehéz kárpátaljai hétköznapokból és új élményeket szerezni. Vitaklub, világvallások kurzusa, tudni illik kurzus és tanulási módszertan várt ránk az Aranybika Szállóban.

Minden előadás nagyon érdekes és nem mindennapi volt, de az én szívem a vitázás felé húz, megvallom. Azt már tisztán látom, hogy ha a lehetőségeim adottak lesznek, szeretnék magam is ezzel foglalkozni az orvosi egyetem mellett, akár kikapcsolódásként is, így jeleztem is, hogy az MCC Vitaakadémia egy jövendő új diákra biztosan számíthat. Az elmúlt négy év egyvalamit szépen megmutatott számomra: a Fiatal Tehetség Program egy rendkívüli lehetőség lehet minden fiatal számára, hiszen itt olyan közösség tagjai lehetünk, ahol felfedezhetjük önmagukat és céljainkat, fejleszthetjük tudásunkat, mindeközben jobbnál jobb programok várnak ránk.

Ez a hétvége is bizonyítja, hogy az MCC csapata még ebben a nehéz helyzetben is értünk dolgozik, hogy továbbra is megmaradjon kis közösségünk, a mi MCC-családunk. Azt hiszem, minden diáktársam nevében mondhatom, hogy életünk egyik legjobb döntése volt jelentkezni az MCC Kárpátalja Fiatal Tehetség Programjába.

Katona Júlia Sára,

az MCC Kárpátalja Fiatal Tehetség Program végzős diákja