Temerin lovasa nyerte a X. Vajdasági Vágtát

2022. június 1., 08:35 , 1110. szám

A Temerin képviseletében induló Varga Luca nyerte meg szombaton a Szabadkán megrendezett X. Vajdasági Vágtát Fantázia nevű lován.

A Vajdasági Vágtára 12 versenyző nevezett, akik a négy kora délután megrendezett futamban vívták ki a jogot a kora esti döntőben való részvételre.

A döntőben Varga Luca és a Kishegyes képviseletében Déva Szándék nevű lován induló Cékus Árpád fej fej mellett haladt, végül Varga Luca és lova ért elsőként a célba. A harmadik helyet az Adát képviselő Fekecs Árpád szerezte meg Argó nyergében.

A kishuszárok versenyét a Kishegyes képviseletében rajthoz álló és címvédő Erdei Anna Dorka nyerte Bohóc nevű lován.

A díjakat Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke, Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője adták át.

Az októberi budapesti Nemzeti Vágtára az első és második helyen végzett kishuszár juthat el, valamint a felnőtt versenyzők közül a győztes, illetve a döntő további három tagja is, akik a magyar fővárosban a selejtezőfutamokon még megszerezhetik a jogot a Nemzeti Vágta döntőjében való részvételre.

A tavalyi Nemzeti Vágtát egyébként Szabadka lovasa nyerte, így a címvédő település versenyzőjének nem kellett részt vennie az előfutamon, biztos helye lesz a budapesti döntőben.

(vajma.info/Kárpátalja)