Folytatódik a Hungary Helps által felkarolt Egytálétel program

2022. június 2., 14:32

Az elmúlt időszakban több mint 100 ezer adag ételt osztottunk ki Kárpátalja-szerte 35 település 61 különböző helyszínén. Jelenleg a napi adagszám meghaladja a 2 300 adagot.

Március 25-től a programhoz még 7 éttermet csatlakoztattunk: Visken, Kaszonyban, Tiszaújlakon, Bátyúban, Dobronyban és Ungváron. Így összesen 13 vendéglátó egységgel dolgozunk együtt.

A program keretében a menekülteken kívül egyre több idős embert is támogatunk, hiszen az idősgondozás megoldatlansága Kárpátalja egyik égető problémájává vált.

A jelenlegi támogatási szakaszban a programot június végéig tudjuk folytatni.

Az Egytálételen kívül a Száraztészta programunk keretében 2,3 tonna tésztát juttattunk el Kárpátalja kistérségeibe és a kritikus pontokra.

A Liszt programban felvásárolt lisztet pékségeknek adjuk át, a pékségek pedig a szociális kenyér formájában adják tovább. Állandó jelleggel napi 67 kenyér jut el menekültszállásokra, és egy ungvári pékség különböző katonai adminisztrációk kérésére is szállít kritikus pontokra.

A programot a Hungary Helps megbízásából a TerraReklám Kft. folytatja.

Amennyiben fontosnak tartják az ügyet és továbbiakban is szeretnék a missziónkat felkarolni és népszerűsíteni, szívesen adunk bővebb tájékoztatást, biztosítjuk a helyszínek nyitottságát.

Köszönöm önöknek az eddigi sajtóanyagot, további jó munkát és kitartást kívánok.

Kudlotyák Krisztina,
a program koordinátora