Testvértelepülések segítségével stabilizálták a vízművek munkáját Beregszászban

2022. június 4., 17:08 , 1111. szám

A háború kitörésétől kezdődően számos segélyszállítmány érkezett a Beregszászi kistérségbe. Ezek többnyire élelmiszert és alapvető higiéniai felszereléseket tartalmaztak, melyeknek köszönhetően a kistérségben biztosított a lakosok széles körű ellátása, akár vészhelyzet esetén is.

Azonban mindezek mellett elengedhetetlen fontosságú a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvízellátás biztosítása is. Szerencsére olyan fontosabb szállítmányok is érkeznek Beregszászba, amelyek segítenek biztosítani – mind minőségében, mind mennyiségében – a Beregszászi kistérség vízhálózatának stabil működését és lakosainak ivóvízellátását.

„A vízellátás az egyik legfontosabb funkciója bármely önkormányzatnak” – fogalmazott Babják Zoltán, a kistérség polgármestere.

A háború századik napján túl is látható és érzékelhető, hogy az általános energiaellátás mind a Beregszászi kistérségben, mind pedig egész Kárpátalján stabil és kellőképpen biztosított.

Ennek ellenére a kistérség jelentős mennyiségű generátort kapott és telepített annak érdekében, hogy – szükség esetén – hosszabb időre is tudják biztosítani a szivattyúállomások és víztisztító berendezések alternatív áramellátását – tudhattuk meg a kistérség polgármesterétől.

A testvértelepüléseknek köszönhetően olyan felszerelésekkel gazdagodott a város, melyekkel akár egy hoszabb áramkimaradás esetén is biztosítani tudják a város teljes ivóvízellátását. Emellett Nagybakta is gazdagodott egy vízhálózat-tisztító berendezéssel, melynek segítségével javítható az ivóvíz minősége.

Ahogy Kárpátalja más nagyobb településein, úgy Beregszászban is folyamatosan dolgoznak az ivóvíz minőségének javításán. A Kárpátvíz Kft. ezzel kapcsolatban már egy tervdokumentációt is elkészített. Amennyiben sikerül megteremteni a szükséges forrásokat a rendszer kiépítésére, akár már az év folyamán mangán- és vasmentes vízzel láthatják el a város lakóit – közölte Galajda József, a Kárpátvíz Kft. igazgatója.  

TV21 Ungvár/K. K.