A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat országszerte több mint kétszáz szállítmányt juttatott célba sikeresen

2022. június 10., 11:50 , 1112. szám

Magyarországról Kárpátalján keresztül már több mint három hónapja érkeznek folyamatosan az adományok belső Ukrajnába. A különböző országok és jótékonysági szervezetek segélyeit nagyrészt a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) juttatja célba.

„A hozzánk érkező segélyszállítmányok jórészt Magyarországról, valamint Romániából és Olaszországból érkeznek. Ez idáig több mint kétszáz segélyszállítmányt indítottunk tovább Beregszászból különböző cél­állomásokra” – tudhattuk meg Makuk Jánostól, a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat elnökétől.

Az elmúlt három hónap során a szeretetszolgálat munkatársai segélyszállítmányokat juttattak el Kárpátalja különböző pontjaira, valamint a Lemberg, Ivano-Frankivszk, Kijev és Harkiv megyék háború sújtotta településeire.

A BJMSZ munkatársai három hónapja szüntelenül azon fáradoznak, hogy minden segélyszállítmány mihamarabb és biztonságosan eljuthasson a célterületekre. A Máltai Szeretetszolgálat beregszászi raktáraiba szinte folyamatosan érkeznek szállítmányok, melyeknek átvételét, kipakolását, szortírozását és a megfelelő helyekre történő eljuttatását az iroda munkatársai és önkéntesek végzik. A csomagok tartalma többnyire különböző tartós élelmiszerek, tej és zöldségek, valamint higiéniai felszerelések.

A beregszászi iroda az adománygyűjtésben, logisztikában, valamint a stratégiai kérdésekben működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Lovagok Szövetségével. A szervezet másik legfőbb támogatója a németországi Csilla von Boeselager Alapítvány. Emellett a szeretetszolgálat továbbra is szívesen várja az önzetlen emberek segítői munkára való jelentkezését.

TV21Ungvár/K. K.