CrossFit pálya nyílt az ungvári Avangard Stadionban

2022. június 13., 11:50

A városi tanács és az Avangard Stadion közötti együttműködésnek köszönhetően egy modern CrossFit pályával gazdagodott Ungvár. Kárpátalján ez az első ilyen sportlétesítményt. Az ünnepélyes megnyitót június 11-én, szombaton tartották.

A pálya két részre oszlik. A külső tér, amely vízszintes rudakkal, gerendákkal, kötelekkel, és mászófallal felszerelt, bármikor igénybe vehető. A terület belső része az eszközök tárolására, valamint súlyzók használatára alkalmas tér. Ez utóbbi csak oktatók felügyelete mellett használható. A CrossFit lényege, hogy a sportolók csoportos erőpróbákon vesznek részt, és együtt törekednek az adott feladat teljesítésére. A városi költségvetésből épült multifunkcionális pálya csaknem 1,2 millió hrivnya értékű. A megnyitón bemutatták az edzési lehetőségeket. Mindenkinek lehetősége volt kipróbálni az új, modern pályán edzeni.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Arszen Melkumjan, az Ungvári Városi Tanács titkára, Viktor Kacsur, a stadion igazgatója, Azizján Irén, a projekt kezdeményezője, a városi tanács képviselője. A bemutató edzésen bárki részt vehetett, még a legkisebbek számára is szerveztek különféle programokat.

(avanhard.uz.ua/RV)