„Szól a fülemüle!” – VIII. Kárpátaljai Népzenei és Néptánc Tehetségkutató

2022. június 15., 17:44 , 1112. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdeti meg népzenei és néptánc tehetségkutatót „Szól a fülemüle!” címmel. A program szakmai partnere a Hagyományok Háza Hálózat – Kárpátalja kirendeltsége.

A tehetségkutatóra a 7 és 16 év közötti, kárpátaljai tanintézményekben tanuló, hagyományápoló hangszeresszólisták, hangszer együttesek, szólótáncosok és néptáncegyüttesek jelentkezését várjuk legkésőbb 2022. július 31-ig.

Nevezni az autentikus magyar népzene és néptánc bármely tájegységéhez kötődő produkcióval lehet.

A tehetségkutató célja, hogy a  felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népzene és néptánc csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány honlapján!

A tehetségkutató lebonyolításának időpontjai:

Seregszemle: 2022. augusztus 8.

Felkészítő tábor: 2022. augusztus 8–12.

Döntő: 2022. augusztus 12.

A tehetségkutató helyszíne: a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (90202 Beregszász, Kossuth tér 6.). A program Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával a Fókuszban a tehetség a klasszikus- és népzene terén program keretein belül valósul meg. Részletes információt a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársaitól e-mailben (geniusja2019@gmail.com) kaphatnak munkanapokon 8.00–16.00 óra között.