Vízbe fulladt két gyermek Szürte közelében

2022. június 16., 08:36

Kedden este 19 óra 23 perckor hívás érkezett a Kárpátaljai Területi Sürgősségi Ellátási Központhoz. A telefonáló elmondta, hogy az Ungvári járási Szürte község közelében lévő bányatóban vízbe fulladt egy gyerek.

A mentősök perceken belül megérkeztek a helyszínre. Erről a 103 Kárpátalja hivatalos közösségi oldalán számoltak be. Sztanyiszlav Konar mentőápoló és Kovács Bertalan sofőr az utolsó 500 métert gyalog, futva tették meg, mivel a mentőautó nem tudott a terepen haladni. A tó közelében nem tartózkodott senki, egy 12 éves gyerek holtteste pedig arccal lefelé lebegett a víz felszínén. Az orvos és a sofőr azonnal a vízbe ugrottak és kihúzták a gyereket, aki a jelek szerint már régóta halott volt, de a csapat megkezdte az újraélesztést. Több mint fél órán keresztül próbálták életre kelteni a fiút, de sajnos a csoda nem történt meg.

Mint kiderült, a fiúval együtt meghalt egy 10 éves falubelije is. A másik gyerek holttestét a katasztrófavédelmi szakemberek emelték ki a kőbányából, akik később érkeztek a helyszínre. A 2011-es és 2009-es születésű áldozatok szürtei lakosok voltak.

Az év eleje óta összesen 12 ember halt meg Kárpátalja víztározóiban.

(0312.ua/RV)