Külföldön üdülhetnek ukrán gyerekek

2022. június 17., 16:50 , 1112. szám

Több százezer ukrán gyermek külföldi pihenését tervezik megszervezni idén nyáron – jelentette ki Marija Lazebna szociálpolitikai miniszter az Ukrajinszka Pravda életmódmagazinjában (Життя).

Tájékoztatása szerint ez Ukrajna példátlan mértékű globális támogatásának köszönhetően vált lehetségessé. A tervek szerint első körben több mint 40 000 fogyatékossággal élő, több mint 100 000 nagycsaládban nevelkedő és alacsony jövedelmű családból való gyermekre terjed ki az üdültetés, valamint körülbelül 60 000 olyan gyermekre, akiknek szülei a harci cselekmények résztvevői.

„A külföldi pihenésen részt vevő gyerekek számának növelése érdekében egyszerre különböző szinteken tudunk kommunikálni a partnerekkel. Ezek a kormányközi megállapodások, az ukrán és a külföldi önkormányzatok közvetlen kommunikációja, a civil és jótékonysági szervezetekkel való együttműködés” – jelezte Lazebna.

A biztonsági helyzetre való tekintettel a gyerekek ukrajnai nyári kikapcsolódását idén nagyon körültekintően, katonai műveleti szinten tervezik meg, hangsúlyozta a miniszter. Mindenekelőtt a megyei katonai közigazgatások döntik el, hogy régiójukban lehetséges-e a gyermekek biztonságos üdültetése, és mely intézmények rendelkeznek megbízható óvóhellyel.

(zzz/life.pravda.com.ua)