Közmunkára fogják a munkanélkülieket

2022. június 22., 12:45

A hivatalosan nyilvántartott munkanélküli ukránokat közérdekű munkába vonják be, amennyiben 30 napon belül nem tudnak elhelyezkedni – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök a kabinet június 21-i ülésén, amelyről a korrespondent.net számol be.

„A kormány elindítja a teljes foglalkoztatási szektor reformját. A totális háború közepette minden lehetséges erőforrást mozgósítanunk kell az orosz megszállók legyőzésére. Vonatkozik ez a munka megszervezésére is a hátországban. A kormány ma elfogadja azt a dokumentumot, amely szerint a hivatalosan nyilvántartott, 30 napja munkaviszonyban nem álló munkanélkülieket be fogják vonni a közérdekű munkába” – mondta.

A miniszterelnök szerint a munkanélküliek a romeltakarításba, védelmi létesítmények építésébe, tereprendezésbe, javító- vagy mezőgazdasági munkákba vonhatók be.

„Hogy pontosan mit kell tenni az egyes régiókban, azt a helyi hatóságok határozzák meg. Természetesen ezért a munkáért fizetni fognak. Az állam a minimálbérnek megfelelő összeget fizet majd mindenkinek, aki társadalmilag hasznos munkát végez. Valójában kiküszöböljük annak lehetőségét, hogy az emberek pénzt kapjanak az államtól, és visszautasítsák a felajánlott munkát. Háborús időkben az államnak nincs erre forrása. Mindenkinek vagy harcolnia kell és védeni a szülőföldet, vagy a győzelemért és a frontnak kell dolgoznia” – jelentette ki Smihal.

(korrespondent.net/Kárpátalja)