Kenőpénzt ajánlott fel a járőröknek szabálytalan parkolás miatt

2022. június 25., 12:33

Az eset csütörtökön Ungváron, az Ukrajinszka utcában történt. 22 óra körül a rendőrök egy szabálytalanul parkoló Porsche személygépkocsira figyeltek fel.

A rendőrök az autó közelében találták meg a sofőrt, és elmagyarázták, hogy megszegte a parkolás szabályait, mivel ott csak mozgássérültek parkolhatnak. A jegyzőkönyv összeállítása közben a sofőr a felelősség elkerülése érdekében jogtalan kedvezményt kezdett felajánlani a rendőröknek. A járőrök visszautasították, és büntetőjogi felelősségre vonásra figyelmeztették, de a férfi továbbra is 50 eurós bankjegyet próbált átadni nekik.

A rendfenntartók nyomozócsoportot hívtak a helyszínre, mert a jogsértő juttatások felajánlásáért büntetőjogi felelősség jár. A sofőrnél kábítószeres bódultságra utaló jeleket is észleltek, de a férfi nem volt hajlandó elvégezni a vizsgálatot. A járőrök jegyzőkönyvezték a két tényt: vezetés bódultság állapotában, illetve gépjárművek megállítása vagy parkolása olyan helyeken, ahol csak mozgássérült vagy mozgássérült személyt szállító járművezetők által vezetett gépjárművek állhatnak meg vagy parkolhatnak.

(Facebook/RV)