Kirilenko: Avgyijivkában nincs ház, amelyet ne romboltak volna le vagy rongáltak volna meg

2022. június 25., 09:03

Avgyijivka az Ukrán Fegyveres Erők teljes ellenőrzése alatt áll, de a város nagyon szenved az ellenség tüzérségi támadásaitól, a helyi lakosok pedig kénytelenek állandóan az óvóhelyeken tartózkodni – mondta el Pavlo Kirilenko, a Donyeck Megyei Katonai Közigazgatás vezetője az ukrán hírtelevíziók közös műsorfolyamában, amelyet a zn.ua idéz.

A katonai közigazgatás vezetője szerint jelenleg mintegy 2 500 civil tartózkodik Avgyijivkában. Humanitárius segélyt biztosítanak számukra, de a közeljövőben nem térhetnek vissza otthonaikba.

„Állandóan az óvóhelyen vannak az emberek, mert a folyamatos ágyúzás következtében nincs egyetlen ház sem, amelyet ne romboltak volna le vagy rongáltak volna meg. Ez egyaránt vonatkozik a magánszektorra és a társasházakra. Arra számítanak, hogy hamarosan eljön a béke, és visszatérhetnek saját otthonaikba. De ezek a számítások ebben az esetben rendkívül veszélyesek az egészségükre és az életükre” – mondta Kirilenko.

A közigazgatási vezető megjegyezte, hogy a fegyveres erőknek könnyebb lenne ellátniuk feladataikat a városban, ha kitelepítenék a civileket. Kirilenko hozzátette, hogy az oroszoknak nem sikerült előrenyomulniuk Donyeck térségében.

(zn.ua/Kárpátalja)