Szeptember 1-jén kezdődik a tanév az iskolákban

2022. június 25., 11:14

Az ukrán kormány azt javasolja, hogy az iskolákban szeptember 1-jén kezdjék a tanévet, a felsőoktatási intézményekben pedig – az első évfolyamosok kivételével – augusztus 15-én – közölte a korrespondent.net Denisz Smihal miniszterelnök nyomán.

„A tanév szeptember 1-jén kezdődik jelenléti oktatással. A kérdés nehéz, mert összefügg gyermekeink biztonságával” – mondta Smihal a kormány június 24-i ülésén.

A miniszterelnök megjegyezte, hogy a fronthoz közeli és az ideiglenesen megszállt területeken online kezdődik az új tanév.

A kérdéssel kapcsolatban az Oktatási és Tudományos Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közösség- és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a regionális katonai igazgatási szervek utasítást kaptak a gyermekek iskolába szállításának és az oktatási intézmények biztonságának megszervezésére.

A miniszterelnök szerint a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának a közeljövőben be kell fejeznie a biztonsági protokollok kidolgozását, a helyi hatóságoknak pedig ezek alapján jóvá kell hagyniuk az egyedi protokollokat, és meg kell ismertetniük azokat a diákokkal és a szülőkkel.

Smihal jelezte, a hatóságok azt javasolják, hogy a felsőoktatási intézményekben az első évfolyamosok kivételével augusztus 15-én kezdjék meg a tanévet.

(korrespondent.net/Kárpátalja)