Jermak: Megalakult a Stratégiai Csoport és Ukrajna Védelmi Koordinációs Központja

2022. június 29., 14:00

Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetője bejelentette a Stratégiai Csoport és Ukrajna Védelmi Koordinációs Központja létrehozását – közölte az Interfax–Ukrajina hírügynökség.

„Az ukrán hadsereg és a külföldi szövetségesek közötti koordináció javítása érdekében Ukrajna katonai és politikai vezetése Stratégiai Csoportot hozott létre. A csoportot az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának, Ukrajna Védelmi Minisztériumának, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és más kulcsfontosságú partnerországok vezérkarainak képviselői alkotják” – közölte sajtótájékoztatóján.

„Nap mint nap számos összetett szervezési, logisztikai, technológiai és egyéb problémával szembesülünk. Ezért az Elnöki Hivatal kezdeményezésére megkezdte munkáját Ukrajna Védelmi Koordinációs Központja is. Kulcsfontosságú láncszeme a támogatáshoz való hozzájutás rendszerének a biztonság területén” – hangsúlyozta az Elnöki Hivatal vezetője.

Jermak beszélt arról is, hogy „a Valerij Zaluzsnijjal, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokával együtt Jake Sullivannel, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadójával, és Mark Milley-vel, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetőjével folytatott állandó kommunikációnk meghozza gyümölcsét. Ukrajna ily módon halad hadseregének a NATO szabványok szerinti újrafelfegyverzése felé”.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)