Segítség Hatvantól Beregszásznak

2022. július 1., 18:30 , 1115. szám

Beregszász testvérvárosa, Hatvan három és fél millió forint értékű segélyt gyűjtött városunknak. A pénzből a Magyar Református Szeretetszolgálat száraz élelmiszereket, tisztálkodási és tisztítószereket vásárolt a város számára.

A termékeket a szeretetszolgálat munkatársai adták át Babják Zoltánnak, a kistérség polgármesterének. Babják Zoltán elmondta, hogy a szállítmányból több mint ötszáz egységcsomag állítható össze a lakosok számára, ami nagy segítség a Beregszászi kistérségben élő rászorulók és a belső-ukrajnai menekültek szükségleteinek biztosítására.

„Hálásak vagyunk az adományozóknak, a hatvani önkormányzatnak és a település polgármesterének, hogy nem feledkeznek meg rólunk, és példamutató helytállással támogatnak minket ezekben a nehéz időkben is” – hangsúlyozta a Beregszászi kistérség polgármestere, hozzátéve: „Segítséget vár Beregszász, és ha kap, akkor az emberek jobban érzik magukat ebben a feszült helyzetben.”

A Magyar Református Szeretetszolgálat már nem első alkalommal nyújt segítséget magyarországi testvérvárosoknak adományuk eljuttatásában Kárpátaljára, többek között Beregszászba is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szeretetszolgálat munkatársai felkeresik a segítséget nyújtó településeket, megvásárolják, majd el is szállítják az adományokat a célterületekre.

A szeretetszolgálat előzetes egyeztetések után állította össze a szállítmány tartalmát, amely különböző tartós és száraz élelmiszerekből, olajból, továbbá tisztálkodási és tisztítószerekből áll.

Az egységcsomagok kiosztásának rendjéről és idejéről a város adminisztrációs ablakában kaphatnak további információkat, valamint a polgármester közösségi oldalán oszt meg minden szükséges információt ezzel kapcsolatban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat legközelebb a Béres Gyógyszertár Zrt. termékeit, valamint újabb száraz élelmiszereket és higiéniai termékeket juttat el Kárpátaljára.

TV21 Ungvár/K. K.