Emelte kézbesítési tarifáit az Ukrposta

2022. július 2., 18:07

Július 1-jétől az Ukrposta Ukrajnán belül átlagosan 14%-kal, megyén belül pedig 13%-kal emelte a szabványos kézbesítés tarifáit. Erről a cég sajtószolgálata nyomán számolt be a korrespondent.net.

„A tarifák felülvizsgálatát elsősorban a szállítás logisztikai költségeinek emelkedése indokolja. Az Ukrposta tarifái azonban a felülvizsgálat után is alacsonyabbak maradnak a versenytársakénál” – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint az Ukrajnán belüli, legfeljebb 1 kg súlyú küldemény feladása az eddigi 31 hrivnya helyett a tarifák felülvizsgálatát követően 35 hr-ba, a legfeljebb 15 kg súlyú csomag kiszállítása pedig a korábbi 65 hr helyett 75 hr-ba kerül.

Az expressz kézbesítési szolgáltatás a megyén belül átlagosan 14%-kal, Ukrajnán belül 16%-kal drágult. Míg korábban Ukrajnában egy legfeljebb 1 kg súlyú csomag feladása 39 hr-ba került Ukrajnán belül, július 1-től 45 hr-t kell fizetni érte.

Az iratok továbbításának költsége is 14%-kal emelkedett, a nemzetközi küldemények díja ugyanakkor változatlan maradt.

Mint írják, a postai szolgáltatások területét is szabályozó állami bizottság (NKRZI) még 2021 novemberében jóváhagyta a tarifák felülvizsgálatára vonatkozó határozatot.

(korrespondent.net/Kárpátalja)