IV. ZeneVarázslat képzés és hangverseny

2022. július 4., 15:54 , 1114. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022 nyarán negyedik alkalommal szervezi meg a ZeneVarázslat című képzést és hangversenyt a Miniszterelnökség és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a Fókuszban a tehetség a klasszikus és népzene terén program keretein belül.

A program célja, hogy minél közelebb hozza a gyermekekhez a klasszikus zenét. A ZeneVarázslat hangversenysorozat Magyarország számos településére eljutott, sok gyermekkel kedveltette meg a klasszikus zenét és a verseket.

A rendezvény szakmai referense Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas és Budapest Márka díjas magyar zongoraművész.

Kárpátaljai zeneiskolák növendékeinek és zongoratanárainak jelentkezését várjuk. A növendékek zenetanárukkal együtt érkeznek a tehetséggondozásra, hiszen nagyon fontos, hogy a programvezető és a zenetanár közösen egyeztessen a diák zenei múltjáról, oktatási módszereiről és arról, milyen szinten tart a zenetanulásban.

Jelentkezhet minden olyan 8–17 év közötti fiatal, aki legalább 1 éve részt vesz zongoraoktatáson. A jelentkezettek egy előválogatón vesznek részt, amelyet követően kiválasztják az a 30 szerencsés fiatalt, akikkel személyesen foglalkozik majd Várnagy Andrea egy képzés keretein belül. A foglalkozássorozat egy hangversennyel zárul 2022. augusztus 19-én, ahol bemutatják a tanult ismereteket.

Jelentkezési határidő: 2022. július 8.

Megpályázható helyek száma: 30 fő.

A képzésen a felkészítő tanárok is részt vehetnek, részükre is teljes ellátást biztosít a program.

Az előválogató időpontja: 2022. július 8.

Az előválogatón lehetőség van online, videóanyag beküldésével és személyes jelenléttel is részt venni. A videóanyagot 2022. július 6-án 12.00 óráig várjuk a zenevarazslat@gmail.com e-mail-címre.

A képzés időpontja: 2022. július 8. – augusztus 19.

Záró hangverseny: 2022. augusztus 19.

A tehetségkutató helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.

Jelentkezni elektronikus úton lehet, melynek űrlapja az alábbi linken tölthető ki. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefi0KxxfqmHDWSDOq_dqHmNFY5PrvR...)

Részletes tájékoztatót az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

honlap: www.genius-ja.uz.ua

e-mail: zenevarazslat@gmail.com