Maljar: A Védelmi Minisztérium nyomon követi a fehéroroszországi helyzetet

2022. július 6., 16:27

Fehéroroszország hadgyakorlatot és számos információs műveletet folytat, ami a készenlét jele lehet egy esetleges Ukrajna elleni invázióra – jelentette ki Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes a 24-es csatornának adott interjújában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Minden lehetséges forgatókönyvet mérlegelünk, beleértve a fehéroroszországi fenyegetést is.[...] Jelenleg Fehéroroszországban fokozzák Ukrajna negatív megítélését. Ez annak a jele lehet, hogy az egyik forgatókönyvként készenléti állapotban vannak. De nem tudjuk 100 százalékosan megjósolni. Arra utaló jelek azonban vannak, hogy a kiképzés általában a készültség fedezete” – közölte Maljar.

A védelmi miniszterhelyettes szerint nem kizárt, hogy az ellenség szándékosan élezheti a helyzetet ilyen akciókkal, hogy pszichológiai támadásokat hajtson végre.

Korábban jelentették, hogy az ukrán határőrök nem észlelik csapásmérő katonai csoportok létrehozását a támadás megindításához Fehéroroszország, a Dnyeszteren túl vagy az Oroszországi Föderáció területéről.

(korrespondent.net/Kárpátalja)