MCC FIT nyári tábor 2022

Olvasói levél

2022. július 13., 11:36

2022. július 4-én kezdődött a várva várt MCC-s tábor. Az utóbbi tanévek folyamán kicsit elszoktunk egymástól a csapattal, hiszen a vírus és a háború miatt online oktatás volt. Az oktatók online formátumban is igyekeztek minket összehozni, és társalgásra bátorítani, azonban jelenléti oktatásban mégis közelebb éreztük magunkat egymáshoz. Éppen ezért volt hatalmas sikere a debreceni hétvégéknek, amikor is az egész évfolyammal együtt, az MCC beregszászi vezetősége az anyaországba helyezte át ideiglenesen központunkat. Tényleg leírhatatlanul sokat segített az, hogy végre önfeledten, gondtalanul együtt lehetett kis csapatunk. A nyári nagy MCC-s táborozás pedig csak fokozta bennünk azt az érzést, hogy amikor belevágtunk életünk nagy kalandjába, és regisztráltunk a FIT-programba, akkor valóban életünk legjobb döntését hoztuk. Hogy is kezdődött a tábor?

Kora reggel találkoztunk évfolyamtársainkkal és a 6. évfolyam diákjaival a beregsurányi határátkelőn. A régóta nem látott társainknak nagyon örültünk. Az úton Tatára mindenki jól érezhette magát, és szuper hangulat alakult ki. Velünk utazott öt kárpátaljai önkéntes is, a mi végzőseink, akik gondoskodtak arról, hogy mindenki jól érezze magát.

Mikor megérkeztünk végre, örömmel láttuk, hogy szobáinkban is együtt lehetünk barátainkkal, s miután berendezkedtünk, indultak is a programok. Az első között volt a csapatosztás, ahol minden régióból vegyesen válogatva rendeztek el minket. Ekkor találtuk ki közösen a csapatnevet, csapatkiáltást és persze nem maradhattak el az ismerkedős játékok sem. A szuper programoknak köszönhetően hamar összeszoktunk, s felkészültünk az előttünk álló hétre.

Rengeteg érdekes programon vettünk részt. Ilyen volt például a robotika, vitaakadémia, csillagászat és történelmi nyomozások, kalmár játék, kézműves pillanatok. Továbbá volt még sportnap, táncház, moziest, túra az Öreg-tó körül, diszkó és még annyi, de annyi nagyszerű program, hogy legalább 3 napig sorolni tudnám. Egy biztos, erősen éreztük, hogy a táborvezetők rengeteg időt és energiát fektettek a szervezésbe.

Az utolsó nap szomorúan döbbentünk rá, hogy milyen hamar elrepült a hét. A szuper csapat, szobatársak, vezetők és az egész társaság olyan jó volt, hogy alig vettük észre, hogy máris péntek lett. Szomorúan búcsúztunk el a régi és frissen szerzett barátainktól.

Köszönjük szépen az MCC vezetőségének, Dobsa Beáta néninknek, csoportvezetőknek, régióvezetőknek, önkénteseknek, táborszervezőknek, fotósnak, videósnak és minden munkatársnak, akik egész héten azért fáradoztak, hogy a táborban töltött hét igazán emlékezetes lehessen.

Kacsó Boglárka,

az MCC FIT Beregszász 3. évfolyamos diákja