Több mint egymillióan vannak már egyenruhában

2022. július 13., 18:51 , 1116. szám

A biztonsági és védelmi szektor működéséről több mint egymillió ember gondoskodik a különböző struktúrákban – közölte Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Forbes hétvégi konferenciáján.

„A fegyveres erőkbe behívottak – 700 ezer fő, a határőrök – mintegy 60 ezer fő, az Ukrán Nemzeti Gárda – közel 90 ezer fő, az Ukrán Nemzeti Rendőrség – mintegy 100 ezer fő. Nálunk ma több mint egymillió ember gondoskodik egyenruhában a biztonsági és védelmi szektor működéséről” – mondta a tárcavezető.

Szerinte a fegyveres erők száma üzleti lehetőségeket is teremt. Ezenkívül magánvállalkozások is kitölthetik az Ukrajnának szállított NATO-fegyverek karbantartási bázisainak szegmensét. Például gyárthatnak alkatrészeket, tarackcsöveket, géppuskákat, géppisztolyokat, pisztolyokat, töltényeket, lőport, töltényhüvelyeket stb.

Májusban Reznyikov közölte, a Védelmi Minisztérium arra összpontosít, hogy egymillió embert biztosítson az orosz megszállók elleni harchoz. Korábban a tárca jelezte, hogy az ukrajnai mozgósítás addig tart, ameddig szükség van arra az államot az orosz agressziótól védő valamennyi egység állományának feltöltéséhez.

(zzz/forbes.ua)