Beregszászban élelmiszercsomagokat oszt a Máltai Szeretetszolgálat

2022. július 15., 11:14 , 1117. szám

Zökkenőmentesen zajlik az élelmiszercsomagok kiosztása Beregszászban azoknak, akik rendelkeznek az önkormányzat által kibocsátott szociális kártyával.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) már több alkalommal osztott egységcsomagokat a kistérség számos településén. A napokban Beregszászban, a Bakó Gábor utcai kiadópontjuknál (Bakó Gábor utca 74.) várják a segélyre jogosultakat.

„Beregszászban korábban a 85 év feletti és különböző sérülésekkel élő lakosok kaptak egységcsomagot, most azonban igyekszünk mindenkinek eljuttatni a szociális kártyarendszeren keresztül a támogatást, ezzel is enyhítve a háború okozta nehézségeket” – fogalmazott Makuk János, a BJMSZ elnöke.

A csomagosztás első napján több százan gyűltek össze az előre kijelölt utcákból, hogy megkapják a támogatást. A segélyek kiosztása a szociális kártyarendszernek köszönhetően olajozottan megy, azonban az egész város kiszolgálása több napig is eltart.

„A Beregszászi kistérségben szétosztásra kerülő élelmiszerek össztömege több mint 150 tonna. Ez rendkívül nagy mennyiség, aminek a szétosztása munkaerő- és időigényes feladat, hiszen nekünk mindezt nemcsak szétosztanunk, hanem a logisztikai feladatok mellett szállítanunk, tárolnunk és csomagolnunk kell” – emelte ki a BJMSZ elnöke.

A szeretetszolgálat munkatársai minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a városban – választókörzetenként – minden szociális kártyát igényelt személyhez mihamarabb eljuthasson az egységes élelmiszercsomag.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál továbbra is várják az olyan önkéntesek jelentkezését, akik vállalják a szervezet munkájának támogatását a raktárakban vagy a kiosztópontokon.

TV21Ungvár/K. K.