Az áthelyezési program keretében Ungváron indítja be a termelést a dnyiprói SOTON

2022. július 23., 09:07 , 1118. szám

A SOTON a cellás és monolit polikarbonát lemezek legnagyobb gyártója Ukrajnában. A polikarbonát lemezek az építőiparban széles körben használt modern technológiai gyártási termékek. A vállalkozás a tervek szerint július végére tervezi a termelés beindítását a megyeszékhelyen.

Ungvárt elsősorban a tervezett helyiségek műszaki jellemzői miatt választották, a gyártási szabványoknak megfelelően – mondta a cég igazgatója, Andrij Kovalcsuk. „Lembergben, Ivano-Frankivszkban és Munkácson is mérlegeltük a lehetőségeket” – tette hozzá.

„Összesen több mint 50 lehetőséget vizsgáltunk meg, és az ungvári telephely mellett döntöttünk” – magyarázta a SOTON vezetője. Az európai minőségi tanúsítványoknak megfelelő termékek előállításához a helyiség konfigurációja teljes mértékben megfelel a követelményeknek.

Az ungvári telephely választásának második fontos oka a jó logisztikai elhelyezkedés volt, mivel a cég árbevételének mintegy 80%-át az Európai Unió országaiba exportálják: Lengyelországba, Magyarországra, Csehországba, Romániába stb.

Andrij Kovalcsuk szerint nehéz döntés volt ez számukra, mert a cég emberekből áll, és az embereknek mindig nehéz elhagyni az otthonukat.

Most a termelés beindítása és a további fejlesztés érdekében a cég alkalmazottakat toboroz a régióban. Így a Kárpátaljai Munkaügyi Központ már 37 különböző álláslehetőséget hirdetett meg, melyből 5 már betöltésre is került – mondja a cég igazgatója.

„Az áthelyezésnek számos előnyét látjuk. Értem ezalatt a kulcsfontosságú értékesítési piacokra irányuló logisztika lerövidülését, a cég csapatának megerősödését, és ami a legfontosabb:  jelentős kilátások, új terepek mutatkoznak az ukrán üzleti életben is, különösen a SOTON számára” – fejtette ki Andrij Kovalcsuk.

„Természetesen vannak kisebb hátrányok, pl. az elektromos energia költsége, ami Kárpátalján meglehetősen magas, de biztos vagyok benne, hogy a hatékony termelésnek köszönhetően a cég teljes mértékben ki tudja majd használni a vidékben rejlő lehetőségeket” – tájékoztatott a cégvezető.

varosh.com.ua/D. P.