Családi tábor a Vadvölgyben

Olvasói levél

2022. július 26., 18:31 , 1118. szám

Idén másodszor került megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében a családi tábor, melynek a viharosi Vadvölgy panzió adott otthont. A 2022. július 20–23. között megrendezett programon 7 tagcsalád vett részt, akik Aklihegyről, Beregszászból, Dercenből, Jánosiból, Szürtéből, Tiszaújhelyről és Tiszaújlakról érkeztek. A gyönyörű természeti környezet, az aktív családi kikapcsolódás mellett a programfelelősök – Tarpai József és Zsuzsanna – vezetésével sokszínű program is várta a családokat.

A megérkezést követő közös vacsora után kezdetét vette az ismerkedés, a családok bemutatkozása. Az estét jó hangulatú beszélgetés zárta. Volt lehetőség biliárdozásra, asztaliteniszezésre, a játszószoba használatára.

A reggeleket az étkezés után rövid áhítat követte, melyet Barta Elemér református lelkész tartott. A reggeli torna után kezdődtek a foglalkozások. Ezen belül humoros történeteket, emlékeket idéztek fel, nagyobb betekintést engedve egymás hétköznapjaiba. A sokszor vicces feladatokat nagy beszélgetések követték, illetve a vacsora előtt még egy közös túrázásra is sor került a környező hegyen.

A második nap témája a szülői szerep megélése volt, melynek nehézségeit, buktatóit kiscsoportokba rendeződve a férfiak és nők először külön-külön, majd közösen vitatták meg. Ezalatt a gyerekek kézműves-foglalkozáson vehettek részt, amelyet Tarpai Julcsi és Marcsi vezettek. Készültek dióhéjhajócskák, 3D-s képeslapok, gyöngy-, szívószál-, szőtt és fonott karkötők, valamint repülő papírhalacskák is.

A tábori estéket esti mese és beszélgetés zárta. A záró estét tábortűz, közös éneklés és játék színesítette. Másnap ebéd után pedig rengeteg élménnyel, új ismeretséggel és barátsággal gazdagodva térhettek haza a családok.

Köszönet a megvalósulásért Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

Tarpai Julianna,
résztvevő