Hetvennégy katona családja részesült segélyben a Viski kistérségben

2022. augusztus 8., 17:53 , 1120. szám

A viski önkormányzat a kistérség fronton szolgáló katonáinak családjai számára adott át segélycsomagot, mely tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazott. Összesen 74 család részesült a magyarországi és romániai testvértelepülések Viskre érkezett adományaiból.

A Viski kistérség polgármestere, Hajovics Jaroszlav köszönetét fejezte ki a magyarországi és romániai testvértelepüléseknek, amelyek lakói az elmúlt hónapokban segítették a kistérség tagjait, valamint az oda érkező belső menekülteket: „Közel hat hónapja tart a háború országunkban, s az egyre szélesedő frontvonal sajnos egyre több katonát igényel, így a kistérségünkben is növekszik a besorozottak száma. Jelenleg a kistérségből 74 katona harcol a frontvonalon. Úgy határoztunk, hogy valamilyen módon segítjük ezen katonák családtagjait, így az önkormányzat munkatársaival összeállítottuk ezeket a csomagokat. Húsvét előtt 43 családnak adtunk át egészségügyi csomagokat, ám most már 74-re bővült azon családok száma, akiknek hozzátartozója a fronton szolgál. Hálásak vagyunk magyarországi és romániai testvértelepüléseinknek, hiszen az ő támogatásuknak köszönhetően tudjuk segíteni a fronton harcoló katonák családjait, az ide érkező menekülteket és kistérségünk lakosait. Külön köszönet minden polgármesternek és az ott élőknek.”

Több, Viski kistérséghez tartozó magyar család tagja is harcol a fronton, s mint mondták, jóleső érzés számukra, hogy a nehéz időkben segítő kezeket kapnak a magyar nemzettől. „Nagyon jólesik, hogy a testvérvárosok jó szívvel gondolnak ránk, és hogy ezekben a nehéz időkben is összetart a magyarság. Köszönjük szépen!” – mondta el Tudósi Tímea viski lakos.

A háború kitörése óta a magyarországi és romániai testvértelepülések az elsők között segítik a Viski kistérséget. Nagy segítséget jelent a külföldi humanitárius adomány, hiszen az önkormányzat az elmúlt hónapok során ebből tudta megoldani a menekültek étkeztetését, valamint több alkalommal sikerült az egyházak bevonásával az idősek számára is csomagokat biztosítani.

            VE