Újabb adomány érkezett Csongorra

2022. augusztus 20., 09:48 , 1122. szám

A háború kitörésétől kezdődően Kárpátalja számos településére érkezett már segítség több magyarországi szervezet vagy civil adományozó részéről egyaránt. Ezúttal a Magyar Református Szeretetszolgálat és magánszemélyek juttatták el felajánlásaikat Csongorra.

Baksa Andrástól, Csongor elöljárójától megtudhattuk, hogy jelenleg zajlanak a Csongori Gimnázium étkezdéjének kialakítási munkálatai. Céljuk, hogy az új tanév kezdetével elindulhasson az iskolások étkeztetése az intézményben. A szükséges felszerelések beszerzésében oroszlánrészt vállalnak a magyarországi adományozók.

A Csongori Gimnáziumban közel harminc éve nincs étkeztetés, ennek okán napközis csoportok sem működtek. Így az étkezde beindítása több szempontból is hatalmas előrelépés lenne a település életében.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és magánszemélyek a mostani alkalommal teljes konyhai felszerelést adományoztak a tanintézménynek.

„Ennek a nagy értékű adománynak köszönhetően kijelenthető, hogy a tanév kezdetével képesek leszünk biztosítani több mint százhetven diák rendszeres étkeztetését, ami nagy lépés az itthon maradás szempontjából” – hangsúlyozta a település elöljárója.

Baksa András köszönetét fejezte ki a támogatóknak, minden szervezetnek és magánszemélynek, akik szerepet vállaltak a Csongori Gimnázium étkezdéjének felújítási munkálataiban.

A Csongori Gimnázium étkezdéjének kialakítását a magyarországi Utazó Ficak csapata, a Magyar Református Szeretetszolgálat és számos magánszemély támogatta.      

TV21 Ungvár/K. K.