Családi nap Sárosorosziban

Olvasói levél

2022. szeptember 1., 19:17 , 1124. szám

2022. augusztus 28-án egy vidám hangulatú családi nappal búcsúztak a nyártól Sárosorosziban a Szent Anna Római Katolikus Egyházközség szervezésében. A közös alkalom helyszíne a római katolikus plébánia tágas udvara volt. A rendezvényt a helyi plébános, Rácz István atya köszöntőbeszéddel és egy közös imádsággal nyitotta meg.

A programot a helyi gyerekekből összekovácsolódott kulturális klubok előadásai színesítették. A Sárosoroszi Tehetséggondozó Műhely növendékei a magyar népköltészet számos ágazatának bemutatásával tették gazdagabbá a napot: népdallal, néptánccal, citeramuzsikával. A Kökörcsin színjátszó csoport helyi néphagyományokra épülő előadásai szintén hozzájárultak az esemény színvonalához.

A kulturális programok mellett számos további program kínálkozott a jelenlevők számára. A nagyszőlősi Szelíd Lovasközpont csapata az ősi magyar íjászatot mutatta be, majd ezt követően minden résztvevő, kicsik és nagyok egyaránt kipróbáltathatták, elsajátíthatták az íjászat csínját-bínját. Szintén népszerű programnak mutatkozott a kürtőskalácssütés, amit mindenkinek magának, saját ízlése szerint kellett elkészíteni. A résztvevők egy népi mesterséggel is megismerkedhettek, mégpedig a csuhéfonással. Mindezeket követően pedig egy kisebb lakoma vette kezdetét, melyen finom bográcsgulyás várta az ínyenceket. A rendezvény igazi kikapcsolódási lehetőségnek bizonyult a család minden tagja számára.

A Sárosoroszi Szent Anna Római Katolikus Egyházközség ezúton szeretné megköszönni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és Magyarország Kormányának, hogy anyagilag hozzájárultak az esemény megvalósításához. Továbbá köszönjük a családi nap minden résztvevőjének (szervezőknek, szülőknek, felkészítő pedagógusoknak, vendégeknek, foglalkoztatóknak) az aktív közreműködését. Reméljük, hogy ez a nap tovább erősítette a családok közti kapcsolatokat.

                        Hiába Krisztina