Önkéntes hétvége a Vadvölgy Panzióban

Olvasói levél

2022. szeptember 1., 18:51 , 1124. szám

A Keleti-Kárpátok lábánál található Vadvölgy Panzió 2018 óta van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének birtokában. Az elmúlt időszakban jelentős felújítási munkálatok zajlottak a panzió területén a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásával. A munkálatok azzal a céllal indultak, hogy a helyszín még korszerűbb, felszereltebb és kényelmesebb legyen a látogatók számára. Az épület galériás szobákkal és egy rendezvényteremmel bővült, valamint egy beépített medence teszi még élvezhetőbbé az ott eltöltött időt.

2022. augusztus 26–28. között 17 felnőtt 17 gyerekkel ismét önkéntes hétvégén vett részt a Vadvölgy Panzióban. A péntek esti finom és bőséges vacsora után megbeszéltük a hétvégi munkákat, melyeket szeretnénk elvégezni. Az est további részében mindenki kipróbálhatta az újonnan elkészült medencét és szaunát, ami nemcsak a gyerekek körében aratott nagy sikert.

Szombaton reggeli után megbeszéltük a munkabeosztást, hogy minél több feladatot tudjunk elvégezni. Az anyukák egy része takarításhoz fogott, a másik része a szobák átrendezéséhez kezdett. Az apukák javítási munkákkal és a bútorok szétszedésével, áthordásával és összeszerelésével foglalkoztak. Voltak, akik téli tűzifa vágásának láttak neki, amibe a fiataljaink is besegítettek. Nagyon jó hangulatban telt a nap.

Kellemesen elfáradva mindenki nagyon örült az esti pihenésnek, ami szaunázással, fürdőzéssel és persze vidám beszélgetéssel telt.

A vasárnap délelőtt túráztunk, pihentünk és persze beszélgettünk.

Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki odaszánta az idejét ezen a hétvégén, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a panziót.

Köszönet a program megvalósulásáért Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

A Vadvölgy Panzió a kialakult háborús helyzetben továbbra is zavartalanul működik és várja az érdeklődőket a családbarát, természetközeli helyszínen. www.vadvolgy.hu

Pocsai-Dóka Éva
résztvevő