Podoljak: A béke csak Ukrajna feltételeivel lehetséges

2022. szeptember 7., 16:40 , 1124. szám

Az Elnöki Hivatal csak Ukrajna feltételeivel tartja elképzelhetőnek a béketárgyalásokat Oroszországgal – jelentette ki a Twitteren szeptember 5-én, hétfőn Mihajlo Podoljak, a hivatal vezetőjének tanácsadója, akit a korrespondent.net idéz.

„Még egyszer emlékeztetek az alapvető axiómára. A tárgyalások lehetségesek, de csak Ukrajna feltételei alapján: a területek visszaadása és a bűnös enklávék felszámolása után. Érthető, hogy a »putyini fészek fiókái« nem állnak készen az új valóság elfogadására, és folytatják a »kétszázasok« (a halottak – a szerk.) névsorának gyarapítását az újoncaikkal” – közölte a tanácsadó.

Az MTI tudósítása szerint Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az orosz állami televízió műsorában kijelentette, Oroszországnak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel csak Moszkva feltételeinek végrehajtásáról van tárgyalnivalója. Podoljak tweetje e nyilatkozat után jelent meg.

Korábban az Elnöki Hivatal közölte, az Oroszországgal a háború befejezéséről folytatott tárgyalások nem előnyösek, mivel minden ideiglenes fegyverszünet a jövőben az Oroszországi Föderáció agressziójának folytatását fogja jelenteni – emlékeztet a korrespondent.net.

(ntk/korrespondent.net/MTI)