Vöröskeresztes csomagokat adtak át Beregszászban

2022. szeptember 16., 17:52 , 1126. szám

Humanitárius adományokat adott át a Beregszászi Járási Vöröskereszt az orosz fenyegetettség elől a térségbe érkezők számára Beregszászban.

Nem a mostani volt az első alkalom, amikor a szervezet a külföldi támogatásoknak köszönhetően adományokat adott át a Belső-Ukrajnából áttelepültek számára. Korábban főként élelmiszercsomagokkal támogatták a rászorulókat, most pedig kombinált csomagokat kaphattak, amelyek higiéniai termékeket is tartalmaztak.

A háború elől nagyon sok kisgyermekes család menekült Kárpátaljára. Nekik az ittlét mellett azt is meg kell oldaniuk, hogy gyermekeik minél kevesebbet érezzenek meg azokból a nehézségekből, amelyekkel a felnőttek mindennap szembesülnek.

A Dán Vöröskereszt felajánlásának köszönhetően az első osztályt most kezdett gyerekek hátizsákokat vehettek át. Az iskolatáskák tanszereket, valamint játékokat tartalmaznak, melyek a gyerekek jó hangulatát hivatottak szolgálni.

A most megvalósult adományátadás során összesen 150 hátizsák talált új gazdára, amelyekből 110-et az áttelepült gyermekeknek, 40-et pedig a hátrányos helyzetű nagycsaládokban nevelkedő helybeli iskolásoknak adtak át a Beregszászi Járási Vöröskereszt munkatársai.

„A Beregszászi Vöröskereszt a háború első napjától kezdve folyamatosan támogatja adománycsomagokkal a kárpátaljai rászorulókat, valamint a térségbe érkező belső-ukrajnai menekülteket” – hangsúlyozta Bilkej Leszja, a Beregszászi Járási Vöröskereszt igazgatója.

A szervezet munkatársai különböző nemzetközi partnerek – a Román, a Magyar, a Cseh, a Dán, a Svéd és a Holland Vöröskereszt – felajánlásainak és támogatásának köszönhetően tudják megteremteni a széles körű segítségnyújtás lehetőségét Kárpátalján.

TV21 Ungvár/K. K.