Zelenszkij reagált a megszállók „referendumaira”

2022. szeptember 21., 09:54 , 1126. szám

Ukrajna álláspontja egyértelműen meghatározott, és nem fog változni a Kreml bejelentéseitől, hogy „népszavazást” tartanak a megszállt területeken – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net ismertet.

Az államfő hangsúlyozta, Moszkva nem mondott semmi újat.

„Álláspontunk világos és jól ismert. Csak ez kell, hogy érdekeljen bennünket. Nem az, ami valahol elhangzik, hanem az, ami a feladatunk” – hangsúlyozta Zelenszkij.

Még több támogatást kért az Ukrán Fegyveres Erők, a hírszerzés, az SZZG, az SZBU, a Nemzeti Gárda, a rendőrség, a határőrség számára – mindazoknak, akik fokozatosan helyreállítják az ország területi integritását.

„Álláspontunk nem változik a valahonnan érkező zajtól vagy bejelentésektől. És partnereink teljes támogatását élvezzük ebben. Megértést tapasztalunk nemcsak partnereink részéről, hanem azon államok részéről is, amelyek igyekeztek távol maradni a mi küzdelmünktől” – hangsúlyozta az elnök.

Zelenszkij hozzátette, továbbra is fenn kell tartani a nyomást és az egységet, meg kell védeni Ukrajnát, fel kell szabadítani földünket, és nem mutatni gyengeséget.

Korábban orosz részről bejelentették, hogy szeptember 20-án este Putyin beszédet mond a Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsija megyék megszállt területein tartandó álreferendumokkal kapcsolatban. Beszédére azonban nem került sor, a médiában pedig megjelent az információ, hogy Putyin videoüzenetét szeptember 21-én, szerdán mutatják be.

(korrespondent.net/Kárpátalja)