80 éves a kárpátaljai futball legendája

2022. szeptember 29., 09:02

A napokban töltötte be 80 életévét a híres kárpátaljai labdarúgó, Pfeiffer Tamás.

80 évéből 75-öt a futballban van, ahol odaadással és kemény munkával magas sportcsúcsokat ért el. A 60-as, 70-es években különböző csapatok összetételében játszott, majd a 80-as évektől bíróként vált ismertté. A Szovjetunió számos köztársaságának fővárosában volt játékvezetői szerepben. A sportiskola és a stadion igazgatójaként, illetve edzőként is sokat tett a labdarúgásért. Két fia és unokája is a nyomdokaiba lépett. Az utóbbi 14 évesen a Kisvárdai Puskás Ferenc Akadémián csapatkapitány a korcsoportjában.

„Olyan izgalom volt, kortól függetlenül játszottuk a focit, kicsik a nagyokkal, nagyok a kicsikkel. Nem volt korhatár" – idézte fel a kezdeteket Pfeiffer Tamás, a híres kárpátaljai focista és játékvezető.

Mint mondotta, gyerekkorában nem volt gyep, műfüves pálya, de mindenki élvezettel focizott. Ungváron még fennmaradtak a távoli évtizedekben tákolt “focikapuk”, amelyeket két fenyőfára erősített ágból alakítottak ki. Sőt, megfelelő edzőcipőjük sem volt, előfordult, hogy mezítláb játszottak a fenyőtobozokkal borított területen és konzervdobozt kergettek labda helyett.

(goloskarpat.info/RV)