Tehetséggondozás a humán tudományok útján című honismereti képzés

2022. október 9., 14:15 , 1128. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022. november–december között szervezi meg a IV. Tehetséggondozás a humán tudományok útján című 30 órás honismereti képzést a kiemelkedően tehetséges középiskolás tanulók számára a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A képzés célja a humán tudományok területén olyan értelmiségi réteg és közösség kinevelése, amelynek tagjai a továbbiakban saját közösségükben kamatoztatni tudják megszerzett tudásukat. A program további célja a kárpátaljai fiatalok identitástudatának erősítése és a szülőföldjükhöz való ragaszkodás elősegítése a programon szerzett honismereti tudás által.

A képzés segítséget kíván nyújtani a 10–11. osztályos tanulók számára az ukrajnai és a magyarországi érettségi vizsgák sikeres megírásához is.

A kurzus elsősorban olyan 10–11. osztályos diákok számára szól, akik a KMPSZ által szervezett Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen, a Karádi László helyesírási versenyen és a történelemvetélkedőn 1–10. helyezést értek el, a jelentkezésnél ők előnyt élveznek. Emellett várjuk azok jelentkezését is, akik elkötelezettek a filológiai és történelemtudományok iránt, és segítségre van szükségük az ukrajnai és magyarországi érettségire való felkészülésben. 

A képzés 2 csoportban zajlik: magyar nyelv és irodalom, valamint történelem. Mind a két csoportban 15 órás a képzés, amely 8 alkalomra kerül felosztásra.

Jelentkezz az alábbi linken található űrlap kitöltésével, ha szeretnél részt venni egy honismereti és érettségi vizsgákra felkészítő képzésen.

Jelentkezési határidő: 2022. október 20.

Részletes tájékoztató az alábbi elérhetőségeken kapható: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6.; honlap: www.genius-ja.uz.ua; e-mail: agora@kmf.uz.ua, geniusja2019@gmail.com