Megyénk biztonsági helyzetéről értekeztek a megyeszékhelyen

2022. október 11., 09:29

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője sajtótájékoztatót tartott október 10-én régiónk biztonsági helyzetét illetően.

Cáfolta a médiában megjelent információt, miszerint vidékünket is támadás érte a tegnapi tömeges ágyúzás során, s arra kérte a lakosságot, hogy ne essenek pánikba. „Ukrajna szinte minden régiójába csapódott be rakéta a kritikus infrastruktúra épületeibe. Ami Kárpátalját illeti, itt nem voltak becsapódások. A helyzet stabil” – szögezte le. Hozzátette azonban, hogy negatív tendencia figyelhető meg a megyében a légiriadó-jelzésekre való reagálást illetően. „Az emberek az utcán tartózkodnak, vasútállomások, kritikus infrastruktúrához tartozó épületek és adminisztratív épületek közelében. Arra kérek mindenki, hogy amikor hallják a légiriadó-jelzést, vonuljanak óvóhelyre!” – mondta el.

 A sajtótájékoztatón arról is beszéltek, hogy az Oktatási Minisztérium azt javasolja a megyei adminisztrációknak, hogy vezessenek be távoktatást az intézményekben október 14-ig. „Tanácskozást tartottunk Szerhij Skarlet oktatási miniszterrel, melynek során mindenkit tájékoztattak arról, hogy az oktatási folyamatban részt vevők maximális biztonsága érdekében arra kérnek mindenkit, hogy fogadják el a távoktatással kapcsolatos javaslatot az óvodák, középiskolák, szakiskolák és felsőoktatási intézményeket illetően” – közölte Marjana Maruszinec, a megyei adminisztráció oktatási osztályának vezetője.

Ami az áramszolgáltatást illeti, Olekszandr Bilak, a Zakarpattyaoblenerho vezérigazgatója elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne legyenek fennakadások. Arra kért mindenkit, hogy legyenek figyelemmel a jelenlegi helyzetre és korlátozzák az áramfogyasztást kijevi idő szerint 17 és 22 óra között.

(ko.net.ua/VV)