Az MCC Beregszászi Képzési Központja is támogatja a 4 éves Klaudia gyógyulását

2022. október 12., 12:25 , 1129. szám

Biztos önök közül is sokan hallottak már a Kisdobronyban élő Szilvási Diannáról és kislányáról, Klaudiáról, aki 4 évesen komoly betegséggel küzd. 2021 májusában Klaudia nyakán elváltozást, kinövést észleltek, amivel azonnal orvoshoz fordultak. A gyermeknél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, s a munkácsi gyermek­onkológiára kerültek. Édesanyja a kislányt egyedül neveli, mivel 2020. augusztus 10-én édesapja 38 éves korában szívinfarktusban életét vesztette. 2021 júniusában Debrecenben kivizsgálások sora után megerősítették a diagnózist. Megkezdődtek a kemoterápiás kezelések, amire Klaudia jól reagált, ezért 2021. szeptember 23-án megműtötték. A műtét sikeres volt, s a család nagy örömére megkezdődhettek a gyógyszeres kezelések. Ám 2022 márciusában a kislány lábfájdalmakra kezdett panaszkodni. Kivizsgálások sora következett, melyek után közölték, hogy kiújult a daganat. Újra kezdetét vette a 70 napos kemoterápiás kezelés. Augusztus 10-én, Miskolcon őssejtgyűjtésre került sor. Jelenleg újabb kezelések, vizsgálatok várnak a kislányra, illetve egy csontvelő-transzplantáció is. Mindezek után pedig sugár- és immunterápiával folytatódik a gyógyuláshoz vezető út.

A segítséget nyújtók között természetesen az MCC közössége is ott van. Minderről Dobsa Németh Beátát, az MCC Beregszászi Képzési Központjának vezetőjét kérdeztük.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a kezdetektől szívügyének tekinti a karitatív tevékenységeket, s diákjait is erre neveli. Ezért minden évben szervezünk különböző adománygyűjtő akciókat. Idén nyáron megkereste az MCC-t Klaudia édesanyja, hogy tudnánk-e támogatni a kislánya gyógykezelését. Természetesen igent mondtunk, és megszerveztük a jótékonysági moziestünket, illetve rá egy hétre az évindító szülőértekezletünket. A két rendezvényen összesen 300 000 forintnyi összeg gyűlt össze, amit azonnal felajánlottunk Klaudia édesanyjának. Emellett a kislányt egy emlékkönyvvel is megajándékoztuk, amelyben az adományozók fotói és kedves szavai, jó kívánságai szerepeltek. Mosolyt csaltunk a kislány arcára, ami nagyon nagy öröm számunkra, mint ahogy az is, hogy kiállhattunk egy ilyen kezdeményezés mellett. Ha a körülmények is megengedik, akkor az idei karácsonyi mézeskalács-akciónkból befolyó összeget szintén Klaudia gyógyulására szeretnénk felajánlani.

Klaudia gyógyulását önök is segíthetik:

Egy telefonhívással is segíthet, hívja az ADHATVONAL telefonszámát, ezzel 500 Ft-tal támogatja a daganatos gyermekek gyógyulását!

SMS küldése: küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.

Telefon: hívja a 13600-at, majd a gépi hang után a 71-es kódot.

Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítják!

Dankai Péter