Idegen nyelvi tanfolyamok indultak a Rákóczi-főiskolán

2022. október 17., 08:36 , 1130. szám

Elindultak az idegen nyelvi tanfolyamok a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán (II. RF KMF). Az intézmény Felnőttképzési Központja által szervezett angol-, német-, ukrán- és magyar mint idegen nyelv tanfolyamokra október harmadikáig várták a jelentkezőket, melyekre ez idő alatt összesen 116-an jelentkeztek.

A Felnőttképzési Központ a 2002/2003-as tanévtől kezdve folyamatosan szervez nyelvi képzéseket, kurzusokat. Idén a jelentkezők négy nyelv – az angol, a német, az ukrán, illetve a magyar – közül alap, közép és haladó szinten választhattak. A tananyag főként a beszédkészség fejlesztésére és a kommunikációs gyakorlatokra helyezi a hangsúlyt.

Az október 15-én induló képzésekre a jelentkezési időszak alatt összesen 116-an jelentkeztek: 42-en angol, 32-en ukrán, 30-an magyar és 12-en német nyelvi képzésre.

A foglalkozások nyolc csoportban hat szakemberrel fognak megvalósulni október 15. és február 28. között. A képzések idén újra offline, azaz jelenléti formában kerülnek megrendezésre a II. RF KMF bázisán.

Azok, akik sikeresen befejezik a 80 órás tanfolyamot, egy szóbeli és egy írásbeli vizsgát követően általános tanúsítványt kapnak az adott nyelvi képzés elvégzéséről ukrán és magyar nyelven.

Ez önmagában még nem jelent nemzetközi nyelvvizsga-elismerést, ahhoz az ECL Nyelvvizsgaközpontba kell bejelentkezni, ahol lehetősége van bárkinek nyelvvizsgát tenni. Ahogy a korábbi években megszokhattuk, a Felnőttképzési Központ az idén is szervez külön vizsgafelkészítő tanfolyamokat, melyek kifejezetten az ECL-nyelvvizsgákra készítik fel a jelentkezőket.

Az idegen nyelvi képzések megvalósulását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatja.        

TV21 Ungvár/K. K.