Az Ukrenerho kiegyensúlyozottabbá teszi az áramszünetek ütemezését

2022. október 22., 14:32

Tervezett áramszünetekre változatlanul számítani lehet, de igyekeznek kényelmesebbé, egyenletesebbé tenni a lakosság számára a menetrendeket – közölte Volodimir Kudrickij, az Ukrenerho igazgatótanácsának elnöke az ukrán országos hírcsatornák közös műsorfolyamában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„A jövő héten az Ukrenerho cég elemzi a statisztikákat a korlátozásokról minden régióban, hogy mennyire voltak hatékonyak ezek a korlátozások, mennyire teljesítették a diszpécserek utasításait. A menetrendek még kiegyensúlyozottabbakká válnak, hogy egy kicsit kényelmesebbé tegyük ezeket a polgáraink számára” – mondta el.

Most sok múlik azon, hogy a szakemberek milyen gyorsan tudják helyreállítani bizonyos erőművek működését – jelezte Kudrickij.

„Szerintem ez néhány hét kérdése, de ez nem jelenti azt, hogy ezalatt a néhány hét alatt minden nap korlátozásokra lenne szükség. Figyelni fogjuk a helyzetet, és ahol lehet, minden bizonnyal elkerüljük az áramfogyasztás kényszerkorlátozását” – jelentette ki.

(korrespondent.net/Kárpátalja)