1956-ra emlékeztek a viski magyar iskola diákjai

2022. október 25., 18:16 , 1131. szám

Színes műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalmi eseményekről a Viski Kölcsey Ferenc Oktatási-Nevelési Komplexum diákjai. A diákok felidézték a szabadságharc fontosabb momentumait, a történelmi ismertetést szépirodalmi elemek és dalok színesítettek.

Az iskola apraja-nagyja összegyűlt, hogy megnézzék diáktársaik előadását. A műsorban 5. és 8–11. osztályos tanulók vettek részt, akik igyekeztek megtestesíteni az ’56-os forradalmi ifjakat. A diákok verses és prózai szövegekkel, énekekkel tették színessé az ’56-os események felidézését. A műsort Szabó Gabriella, az iskola magyartanára és Gór Mónika, az intézmény munkatársa állította színpadra. Az előadásban több egykori ’56-os fotó és videó is látható volt, valamint Nagy Imre híres rádióbeszéde is felhangzott.

A műsort követően Czébely Ilona, az iskola igazgatóhelyettese megjegyezte: „Fel van adva a lecke mindannyiunk számára, történelmi időket élünk a színpadon és az életben is. Talán soha nem volt ennyire aktuális ezen történelmi események üzenete, mint a jelenlegi helyzetben. Hálásak vagyunk az iskola nevében nektek, diákoknak és felkészítő tanáraitoknak, hogy ilyen jelentős, színvonalas műsort készítettetek számunkra.” Az igazgatóhelyettes kiemelte: történjék bármi, ahogy Wass Albert mondta: „a víz szalad, de a kő marad”.            

ev