Újabb idegenbeli minaji bravúr

Labdarúgás

2022. október 26., 14:04 , 1131. szám

A mögöttünk maradt héten két fordulót is rendeztek az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Kezdjük a 8. játéknappal, amely során a Minaj FC Kovalivkában lépett pályára a Metaliszt 1925 Harkiv elleni idegenbeli találkozón. A mérkőzés hivatalos kezdésére több mint három órát kellett várni, ami alatt a csapatok az óvóhelyen tartózkodtak légiriadó miatt.

A sajnálatos csúszás a harkivi együttest viselhette meg jobban, mivel a találkozó nagy részében a vendég kárpátaljai együttes akarata érvényesült. A második játékrész közepén Jehor Tverdo­hlib megszerezte a vezetést a Minaj számára, ami – mint később kiderült – győztes gólnak is bizonyult.

Érdekesség, hogy az elmúlt két bajnoki idény során idegenben nyeretlen minajiak a mostani pontvadászatban már másodszor nyertek vendégként.

A forduló meglepetését a mostanáig hibátlan Dnyipro–1 okozta azzal, hogy vendéglátóként 2-2-re végzett az Inhulec Petrove ellen.

További eredmények: Sahtar Donyeck–Kolosz Kovalivka 3-0, Vorszkla Poltava–Ruh Lviv 0-1, Csornomorec Odessza–Zorja Luhanszk 0-4, Olekszandrija–Krivbasz 2-0, FK Lviv–Veresz Rivne 1-3.

A hét végén rendezett 9. fordulóból elmaradt a Sahtar minaji vendégszereplése, mivel a donyecki alakulat nagyon fontos idegenbeli BL-meccsre készül a Celtic ellen.

A bajnokságban bukdácsoló Dinamo Kijev Lvivben látta vendégül a Vorszklát, és meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el.

További eredmények: Olekszandrija–FK Lviv 2-0, Metaliszt–Dnyipro–1 0-1, Veresz–Zorja 0-1, Ruh Lviv–Metaliszt 1925 Harkiv 1-1. A Krivbasz–Inhulec és a Kolosz–Csornomorec találkozókat lapzártánk után rendezik.

A bajnokságban a Dnyipro–1 áll az élen 22 ponttal a 19 pontos, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Sahtar előtt. A Dinamo 10 ponttal csak a 8., míg a 9 pontos Minaj a 10. helyet foglalja el.

A hét végén sorra kerülő kárpátaljai együttes a Vorszkla Poltava vendége lenne, de mivel a poltavaiak a hazai találkozójukat Ungváron rendezik, így nem sokat kell utazniuk…

                (tamási)