Kárpátalján tartózkodik Irina Verescsuk

2022. november 7., 13:15

Kárpátalján tartózkodik Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes, reintegrációs miniszter. A hírt a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) közölte Telegram-csatornáján.

„A látogatás részeként megbeszélést tartanak a regionális vezetéssel, elutaznak az újjáépített szállásokra, melyeket az országon belüli menekültek számára alakítottak ki nemzetközi jótékonysági szervezetek képviselőivel” – írja az OVA.

Az információk szerint a miniszter asszony már találkozott a járási adminisztrációk és a kistérségek vezetőivel. A megbeszélésen szó esett az oktatási folyamat menetéről, valamint Kárpátalja felkészültségéről a fűtési szezonra. Mikita megjegyezte, hogy a szociális szféra intézményeiben már mind a 64 kistérségben megkezdődött a fűtési szezon.

Irina Verescsuk köszönetet mondott Kárpátaljának a menekültek befogadásáért és a vendéglátásért. Kiemelte azt is, hogy ezek az eredmények csak a közösség összefogásának, a vezetőség erőfeszítéseinek, valamint a nemzetközi szervezetek és partnerek közreműködésének köszönhetően valósultak meg.

(pmg.ua/VV)