Ismét önkéntes amerikai orvoscsoport segített a Rákóczi-főiskolán

2022. november 11., 17:10 , 1134. szám

Immár második alkalommal érkeztek önkéntes amerikai egészségügyi szakemberek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára (II. RF KMF) a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében november 9-én. Céljuk, hogy munkájukkal megkönnyítsék a Kárpátalján élő emberek helyzetét, általános egészségügyi és szűrővizsgálatokkal járuljanak hozzá életminőségük javulásához.

Az orvosi vizsgálatra érkező páciensek egy gyors regisztráció után általános állapotfelmérésen vehettek részt, ezt követően pedig szakorvosokhoz irányították őket panaszaiknak megfelelően. A magas színvonalú, nagyértékű orvosi felszereléssel történt vizsgálatokon felül a betegeket gyógyszerekkel és vitaminokkal is ellátták az önkéntes szakemberek.

Az esemény lebonyolításában a II. RF KMF angol szakos hallgatói most is aktív szerepet vállaltak. Angol, ukrán, magyar nyelvtudásukkal segítették az angol anyanyelvű orvosok és a helyi lakosság közötti kommunikációt. Fordítói készségeiket már nem első ízben gyakorolták a hallgatók ilyen módon. A nyár folyamán is részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat hasonló jellegű munkájában, amikor több kárpátaljai településen is jártak, valamint segítséget nyújtottak a Belső-Ukrajnából érkező menekültek számára is.

A Baptista Szeretetszolgálat Kárpátalján a háború kitörésének első napjától szállással és élelmiszerrel segíti a menekülteket és a helyi lakosokat. Emellett igyekszik báminemű segítséget megadni más szervezeteknek, személyeknek, akik humanitárius célból érkeznek Kárpátaljára.

                kmf.uz.ua/K. K.