Danyilov: Ukrajna nem tervezi a háború befagyasztását

2022. november 12., 14:32

Ukrajna nem tervezi a háború „befagyasztását” Herszon felszabadítása után – jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz.

„Nem fagyaszthatunk le semmit. Nem vagyunk hűtőkamra. Időjárástól, évszaktól függetlenül fel kell szabadítanunk a területeinket. Nem engedhetünk meg semmiféle megállást, mert a mi embereink vannak ott, látjuk, hogy szenvednek. [...] Az elnök feladatul tűzte ki minden területünk megszabadítását a terroristáktól és a megszállóktól” – mondta.

Beszélt arról is, hogy az oroszok aláaknázták a Dnyeper jobb partján fekvő területet: „Megerősíthetjük, hogy hatalmas terület van aláaknázva. Sőt, nem zárjuk ki, hogy nagy taposóaknákat telepítettek, ezért a lakosságnak óvatosan kell viszonyulnia ehhez” – jelezte.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, november 9-én az ukrajnai orosz megszálló erők parancsnoka, Szergej Szurovikin bejelentette, hogy az orosz hadsereg elhagyja Herszont.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)