Tűzifával segíti a rászorulókat a Beregszászi Szent Anna Karitász

2022. november 13., 10:29 , 1134. szám

A Beregszászi Szent Anna Karitász a háború első napjától kezdve folyamatosan támogatja a Kárpátaljára érkező menekülteket, igyekszik segítő kezet nyújtani az elesetteknek.

A karitatív szervezet igyekszik mindennemű segítséget megadni a szükséget szenvedőknek. A hideg idő beálltával tüzelővel is támogatja a helyi rászorulókat, ehhez saját forrásaik mellett külső segítséget is kaptak.

A Beregszászi Szent Anna Karitász vezetősége hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy a nyáron szervezett Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program során befolyt pénzösszeget téli tüzelőre szánják, minek köszönhetően sokaknak tudnak reményt nyújtani a közelgő hideg időben.

„Nagyon sok rászoruló család van Kárpátalján, akiknek nincs lehetőségük megoldani a fűtési problémáikat, illetve olyan egyedülálló idős emberek, akik családtagok és bármiféle segítség nélkül kénytelenek átvészelni a téli időszakot. Mi éppen ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsünk ezeken a rászorulókon” – hangsúlyozta Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász vezetője.

A Beregszászi Szent Anna Karitász tűzifaakciójához csatlakozott a Tiszaújlaki Fafeldolgozó Üzem is, akik a feldolgozási munkálatok során keletkezett hulladékfát ajánlották fel a cél érdekében.

Jelenleg a szervezet több tucat halmozottan hátrányos helyzetű egyedülállót segít, akik számára a legkisebb támogatás is sokat jelent. Éppen ezért a Beregszászi Szent Anna Karitásznál továbbra is várják a felajánlásokat, hogy minél több rászorulót tudjanak támogatni a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben.

TV21 Ungvár/K. K.