Elstartolt a II. Rákóczi Ferenc Futsalbajnokság

2022. november 22., 16:53

A címvédő Nagydobrony és a beregszászi Rádiógyár csapatának küzdelmével kezdődött a második alkalommal megrendezett II. Rákóczi Ferenc Futsalbajnokság, amelynek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RFKMF) Egészség- és Sportcentruma ad otthont.

Vizáver Árpád, a II. RF KMF Egészség- és Sportcentrumának igazgatója elmondta, hogy az előző bajnokságot nem sikerült – először a koronavírus, majd pedig a háborús helyzet miatt – befejezni, ezért a lejátszott 9 forduló eredményeinek alapján Nagydobrony végzett az első, a Beregvidék a második, Kigyós csapata pedig a harmadik helyen.

Tavaly 12 csapat vett részt a megmérettetésen. Idén csak 6 csapat érkezett a focitornára. Ebben az esetben körkörös meccseket rendezünk, így minden fordulóban 3 mérkőzés lesz – mondta a tornatanár.

A háború miatt sajnos sokkal kevesebb lehetőség nyílik a csapatok számára, hogy megmérettessék magukat. A résztvevők szerint ezért is jó, hogy újraindulhatott a Rákóczi-torna.

„Számomra és a csapat számára is nagyon fontos a sport – meséli Ombódi Gábor, a Kígyósi Futsalcsapat játékosa. ‒ Egy csapat életében fontos, hogy minél több versenyen vegyen részt, és családként legyenek együtt a pályán. Minél több tornát szerveznek Kárpátalján, annál jobban fejlődik maga a sportág is. A futsal még nem nyert annyira teret nálunk, viszont egy jó kezdeményezésnek tartom, hogy Beregszászban is elkezdték, megszervezték ezt a bajnokságot, és reméljük, folytatódni is fog jó sokáig, illetve idővel majd tradícióvá válik” – fogalmazott.

A bajnokság mérkőzéseit a további 5 fordulón keresztül pénteken esténként 18.00 és 21.00 óra között rendezik meg, amelyre szeretettel várják a szurkolókat.

TV21 Ungvár/Dankai Péter